- Daily Icon - https://www.dailyicon.net -

House in Perbes by Carlos Quintáns

Posted By Daily Icon On December 16, 2016 @ 12:30 AM In Architecture | 1 Comment

Built for a family of four, the house turns its back to the street and is covered with wavy sheets of zinc, creating a neutral and fort-like impression to passers-by. Its other side is much more open, allowing the spectacular views from the bay to enter the living spaces. 40 percent of the house was built underground in order to prevent heat loss, while granite was used for the walls, which at points are as thick as 40 cm, for the same, energy-saving reasons. Repetitive linear elements such as vertical windows and louvres establish a rhythm that is artfully followed elsewhere in the house’s design.

House in Perbes, Spain, by Carlos Quintáns [1]
Photography by Luis Díaz Díaz, via: Yatzer [2]


Article printed from Daily Icon: https://www.dailyicon.net

URL to article: https://www.dailyicon.net/2016/12/house-in-perbes-by-carlos-quintans/

URLs in this post:

[1] Carlos Quintáns: http://carlosquintans.es/

[2] Yatzer: https://www.yatzer.com/house-perbes-Carlos-Quintans

Copyright © 2010 Daily Icon. All rights reserved.