- Daily Icon - https://www.dailyicon.net -

Villa Roces by Govaert & Vanhoutte Architecten

Posted By Daily Icon On January 6, 2012 @ 1:30 AM In Architecture | No Comments

The house is built along a wall with the intention to meet the lack of light and reflect the presence of the forest. The overall low height is due to the use of split levels, visually minimising the impact in its surroundings. The 50m long wall functions as a backdrop for the transparent volume. The wall is not only visible at the outside, but also continuously visible from the inside. Given the transparent character of the box, the inside space is filled with clearly defined boxes and volumes that incorporate the structural elements.

The glass box is indented at three sides: To give access to the underground parking space, to develop the swimming pool and to give access, at the backside of the house, to the master bedroom and annex bathroom. The ground level, on full height, includes the income, kitchen, dining room and a living room with fireplace. The kitchen can be separated from the dining room with a big sliding door. The bedroom section of the children and the master bedroom are situated one above the other, both on split-level towards the living room. In front of the master bedroom there is a secondary sitting room which spatially makes the transition to the handled levels. A slope connects the living room and the bedroom section of the children.

Villa Roces, Bruges, Belgium, by Govaert & Vanhoutte Architecten [1]


Article printed from Daily Icon: https://www.dailyicon.net

URL to article: https://www.dailyicon.net/2012/01/villa-roces-by-govaert-vanhoutte-architecten/

URLs in this post:

[1] Govaert & Vanhoutte Architecten: http://www.govaert-vanhoutte.be/

Copyright © 2010 Daily Icon. All rights reserved.


Warning: get_object_vars() expects parameter 1 to be object, null given in /home/clients_ssl/www.dailyicon.net/www/magazine/wp-content/plugins/intensedebate/intensedebate.php on line 599